Glendalough

DSC04229

Käytiin Glendalough nimisessä paikassa retkellä. Retki oli paikallisen ESN järjestön järjestämä. Maisemat olivat super kauniit ja hikikin saatiin tetsatessa pintaan. Ensiksi kävimme jonkinsortin mäen nyppylällä tai vuoreksi minä sitä jo voisin sanoa 😀 Käveltävää ylös oli kahdesta kolmeen kilometriin ja viimeinen pätkä piti kirjaimellisesti kiivetä ylös. Tulipahan sitten kokeiltua vuorikiipeilyäkin. Matka ylös oli aika vaikea todella kovan puuskittaisen tuulen johdosta, mutta maisemat olivat kiipeämisen arvoiset. Tuuli oli niin kova, että huipulla ollessani meinasin kirjaimellisesti kaatua puuskan johdosta. Osa retkiläisistä jättivät kiipeämättä viimeisen pätkän ylös asti.

DSC04234

Tuolta kaukaa alhaalta me aloitimme matkamme

DSC04221

 

DSC04227

Pienen nyppylän jälkeen matkasimme itse Glendaloughin kylään. Kylässä oli pieni turisteille tarkoitettu kierros muutamalle järvelle. Tutkittavaa olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta jostain tuntemattomasta syystä aikataulumme oli erittäin tiukka ja leppoisa kävelyretki muuttuikin ravaamiseksi takaisin bussille.

Tutkimme viikinkiaikaista (vielä käytössä olevaa) hautausmaata ja tarkkailimme niin rinteessä kiipeileviä vuohia kuin pellolla laiduntavaa peuralaumaa. Alla oleva kaveri tuli myös meitä moikkaamaan. Retki oli erittäin mukava, mutta raskas tiukan aikataulun johdosta.

SONY DSC

DSC04279

DSC04300

Yksi vastaus artikkeliin ”Glendalough

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *